Bjørn Charles Dreyer Ensemble

lørdag 11. feb kl. 17.00 - Sola ruinkyrkje KR 230 - 290 INK. AVGIFT

Bjørn Charles Dreyer Ensemble er en ny og spennende konstellasjon som består av musikere fra ulike profesjonelle miljø som det klassiske, det rytmiske og elektronika-scenen. Med en blanding av jazz, klassisk og elektronisk musikk, gir de lytteren en spesiell opplevelse, skaper indre bilder, vekker følelser og undring.

Bjørn Charles Dreyer utfordrer vår oppfatning av hvordan en gitar høres ut. Dreyers’ første soloalbum, Time And Mass, spilt inn med Kristiansand Symfoniorkester, trekker i en annen retning enn vi er vant til å høre han som session-musiker eller «hired gun» de siste 30 årene. Det trekker deg, på sitt abstrakte vis, gjennom intense følelser i en berg-og-dalbane av verkene det er sammensatt av, hvor du kjenner på sorg, angst, fred og kaos i løpet av de 37 minuttene det varer, og gir deg følelse av å ønske mer.

Dreyer har utfordret form og de tradisjonelle elementene et musikkstykke vanligvis består av, ved bare å antyde rytme, melodi og harmoni, og ender dermed opp i noe annet, som føles både organisk og uendelig vakkert. Noe som berører deg og gir følelsene et slags universelt musikalsk uttrykk.

Intense følelser er ofte et resultat av intense erfaringer, og dette albumet ble skrevet mens Dreyers livsledsager ble diagnostisert med uhelbredelig kreft og gikk bort under et år senere. Igjen satt en alenefar med to sørgende barn. Albumskrivingen ble også en slags terapi, og vi følger hans prosess gjennom albumet. Selv om dette albumet er knyttet til en spesiell hendelse og livskrise, kan vi alle kjenne oss igjen i følelsene han så godt beskriver.

Bjørn Charles Dreyer mottok nylig Sørnorsk jazzsenters pris for 2021.

Konserten skjer i samarbeide med Sola kulturhus og Norsk kulturråd.

Bandet består av:
Bjørn Charles Dreyer – komponist, gitar og elektronikk