Kjøp billett

BJØRN OLAV JAHR – OM Å UTFORDRE ETABLERTE SANNHETER – FOREDRAG

onsdag 15. mar kl. 19.00 - Hovedsal nummerert KR 250 - 350 INK. AVGIFT

En av Norges fremste gravejournalister forteller om hvordan han utfordrer etablerte sannheter – og om hvorfor det er så viktig.

Journalist, forfatter og dokumentarist som har skrevet bøkene om Baneheia-saken, Tengs-saken, og laget Norges første «true crime»-serie om sistnevnte sak vist på TV2 (2018). Denne sjangeren har kommet for å bli og Bjørn Olav er Norges beste formidler av den! Han er igjen aktuell i TV2-dokumentaren «Mannen som gikk fri». I november fikk han Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris, et utdrag fra begrunnelsen lyder;

– I løpet av kun én uke i oktober 2022 har Jahrs utrettelige arbeid bidratt til å avdekke to grove justismord i Norge. Han har snudd opp ned på hele Norges oppfatning om de to sakene og startet en filleristing av både politi, rettsvesen og mediene.

Bjørn Olav har jobbet med formidling siden 1996. Fra 1. desember 2022 er han spaltist i Dagsavisen. Han har jobbet som journalist i blant annet Kapital og Magasinet Dagbladet, 12 år som redaktør i Gyldendal Norsk Forlag og skrevet fem bøker. Smarte skurker – grådige gubber … historien om Finance Credit (2005), Rus og Rolex. Historien om en narkoman i hvit snitt (2009), Hvem drepte Birgitte Tengs? (2015), Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet (2017) og Prosessen mot Viggo Kristiansen (2021).

I 2022 har Bjørn Olav publisert to podkaster «Gåten Jan Helge Andersen» og «Tabbene i Tengs-saken», begge gjennom Svarttrost Produksjoner. Bjørn Olav foreleser jevnlig om kritisk undersøkende journalistikk der dette med å utfordre etablerte sannheter er det helt sentrale. Bjørn Olav forteller hvordan han tilnærmer seg mennesker i krise, utfordrer maktpersoner, ser etter strukturelle sammenhenger og sporer opp vesentlig informasjon.

Om å utfordre etablerte sannheter – Hvordan og hvorfor?

Bjørn Olav Jahr er en populær foredragsholder og foreleser innen kritisk undersøkende journalistikk.
Han forteller hvordan han tilnærmer seg mennesker i krise, utfordrer maktpersoner, ser etter strukturelle sammenhenger og sporer opp vesentlig informasjon.
Få med deg et opprivende og engasjerende foredrag om noen av Norges største – og mest omtalte drapssaker

Varighet: 1 time 

Foto: Astrid Walle