Bokbad med Tore Kvæven

tirsdag 1. okt kl. 19.00 - Intimscene

Bokbad med Brageprisvinnende forfatter Tore Kvæven og psykiater Jone Schanche Olsen. Bokåret 2019

Liker du å lese romaner som du lærer historie av? Foretrekker du at bøker skal være spennende og handlingsdrevet? Hva med følgende ansats: Året er 1010 og et norsk vikingskip ligger til havn i Roma. En krangel ender med at kapteinen blir drept og mannskapet lokkes til tokt til Afrikas indre for å finne en myteomspunnet skatt. Det er handlingen i Tore Kvævens debutbok Hard er mitt lands lov (2011). Hans nyeste bok, Når landet mørkner (2018), vant Brageprisen og trollbandt både anmeldere og lesere i beskrivelsen av det norrøne Grønland.

Psykiater Jone Schanche Olsen møter forfatteren til samtale om bøkene, om karakterene som skildres og om forfatteren.

Schanche Olsen er psykiater og arbeider til daglig på Transkulturelt senter ved Stavanger Universitetssjukehus. Han har hatt stor glede av å samtale med forfattere i faglige sammenhenger som Schizofrenidagene og Psykiatriveka. Han har tanker om at det er like viktig å lese skjønnlitteratur som faglitteratur om man skal være en god terapeut. «Forfattere kan formidle innsikt i andre mennesker på en måte som man kan få forstand av.»

Kvæven debuterte i 2011 med den historiske romanen Hard er mitt lands lov. Hans nyeste roman, Når landet mørkner (2018), vant Brageprisen og har skaffet Kvæven en betydelig leserskare, både blant historieinteresserte og romanlesere. Kvæven bor i Sirdal i Vest-Agder der han jobber som lærer og sauebonde.

Arrangementet er gratis.

Varighet: ca 1 time

Arrangør: Sola bibliotek med støttet av Nasjonalbiblioteket og Rogaland fylkeskommune, i samarbeid med Sola kulturhus