Kjøp billett

Den stygge andungen

tirsdag 1. nov kl. 18.00 - Hovedsal nummerert KR 225 - 275 INK. AVGIFT

Eventyret «Den stygge andungen» handler om en andunge som kommer til verden og finner ut at han ikke er akseptert. Vi følger ham på hans første dag i andegården, hvor han blir møtt med hån fra de andre dyrene fordi han ser annerledes ut. Han er stygg, stor og stygg, og det vil ikke dyrene på gården godta. De dytter og slår ham, hånen øker, og til slutt snur til og med hans egen mor seg mot ham.
En dag blir det for mye for den stygge andungen og han bestemmer seg for å rømme. Alene i verden møter han mange utfordringer, men når vinteren blir til vår oppdager den stygge andungen at han faktisk er en vakker svane, og at det er i svaneflokken han hører til.
Og der blir han endelig bli akseptert.

H.C. Andersen skrev eventyret «Den stygge andungen» i november 1842 og det er fortsatt like aktuelt. Det kan leses på mange ulike måter; om å bli holdt utenfor et fellesskap av for eksempel seksuelle eller rasemessige årsaker, men også hvis man har en funksjonsnedsettelse eller bare er annerledes, og derfor må kjempe for å bli akseptert.

Regissør, Thea Elisabeth Skallevolds visjon er å skape en forestilling som ikke bare appellerer til barn, men også til voksne, søsken og besteforeldre slik at det blir en felles opplevelse for alle.

«Alle trenger til fantasi. Spesielt når livet blir vanskelig. Som det blir, av og til. Vi vil invitere barn og voksne inn i et poetisk, lekent og magisk univers»
– Thea Elisabeth Skallevold, regissør.

Anbefalt for 5 år og oppover. 

Varighet: ca. 55 min

Arrangør: Teater Manu, i samarbeid med Sola kulturhus