Hele Rogaland leser

tirsdag 24. nov kl. 19.00 - Lille konsertsal unummerert

Forfattermøte: Plattformen som ikke kunne velte. Hele Rogaland leser

For 40 år siden tok Alexander Kielland ulykken 123 menneskeliv. Ulykken 27. mars 1980 er den verste som har rammet norsk oljeindustri, og fortsatt et sår i den norske folkesjelen. Boken Plattformen som ikke kunne velte er årets Hele Rogaland leser bok, og du finner den i alle fylkets folkebiblioteker nå. Den består av korte tekster og portretter med 103 enkeltskjebner. Her er et sterkt inntrykk av alle de følelser og tanker som kommer i kjølvannet av en slik ulykke, både blant de etterlatte, redningsmannskapet og beslutningstakere.

Forsker og professor Marie Smith-Solbakken ved Universitetet i Stavanger og fotograf Tord F. Paulsen er bokens redaktører.

Nå kommer de til Sola bibliotek for å fortelle om sitt arbeid med boken og enkeltskjebnene vi møter der.

På grunn av situasjonen med Covid-19 er vi underlagt en rekke restriksjoner. Dette betyr at vi må sperre en del seter i salen for å garantere den nåværende grensen på 1 meters avstand. Vi har derfor valgt at ALLE som skal på arrangementet MÅ ha billett. Arrangementet er GRATIS.

Velkommen!

Varighet: ca 1 timer

Arrangør: Sola bibliotek, i samarbeid med Sola kulturhus, og støttet av Rogaland fylkesbibliotek og Hele Rogaland Leser