I sort/hvitt – og fine farger om aksept av livet, med døden som reisefølge

tirsdag 2. okt kl. 18.00 - Hovedsal uten nr

Temakveld i Sola kulturhus 2.oktober kl 18.00-20.45

Vi inviterer til temakveld der vi setter lys på hvordan vi som mennesker kan tåle livets uforutsigbarhet og våge å leve det sårbare livet med døden som reisefølge. Vi har med oss
tre dyktige foredragsholdere og en musikalsk perle:

Erik Poppe: Filmskaper som bl.a. har laget filmen «Per Fugelli – siste resept». Denne kvelden får vi et innblikk Poppes refleksjoner etter møte med et menneske som aksepterte døden som en del av livet: «Om betydningen av engasjement, motstanden mot å la seg bli avskiltet som menneske og den aller siste reise. Møtet mellom Per Fugelli og Erik Poppe ble til en nær og gripende film om hans siste leveår»

Håvard Aagesen: Forfatter av boken » Ingenmannsland, for oss som ikke døde som ikke lenger er syke, men heller ikke blir friske». Hvordan akseptere at livet ikke blir som «planlagt», og mestre likevel? «Det avgjørende vendepunktet i min sykdomshistorie kom da jeg endelig slapp tak i håpet om at jeg skulle bli frisk igjen. Det kostet meg noen nederlag og mye tid, men gevinsten var at jeg sluttet å strebe etter et mål jeg uansett aldri kunne nå».

Sunniva Gylver: Prest, forfatter, aerobicinstruktør og skribent. Oslo-dame, gift, tre barn. Bor i byen, uten TV, bil, hage, men med laptop, bein og park. Hun har ambisjon om å gi sitt beste i dette livet og sette noen gode spor. Som prest har hun fulgt mange mennesker i kriser – i fjor var hun selv utsatt for en alvorlig ulykke og døden nær. Gylver vil si noe om hva hun opplever som «førstehjelpsskrin» ved livets utfordringer og alvorlig sykdom.

Hanne Vasshus vil glede oss med musikalske innslag i løpet av arrangementet. Vasshus er lenge blitt omtalt som en av de mest spennende nye stemmene fra Rogaland, en utrolig vakker stemme som kommer til uttrykk innenfor flere ulike sjangrer som jazz, viser, country eller gospel.

Ta med venner og kjente! Velkommen

Varighet: ca 2 timer og 45 minutter

Arrangør: Kompetansesenter i lindrande behandling Helseregion vest, Kreftomsorg Rogaland, Palliativt senter SUS og Kreftforeningen, i samarbeid med Sola kulturhus, Sola kommune, Stiftelsen Innen 48 timer og Stavanger kommune.