Kulturfest barn og unge 2018

onsdag 30. mai kl. 16.00 - Foajé

Kulturfest barn og unge er tilbake for tredje året på rad!

Kulturfesten er en sammenslutning av kulturaktører i Sola kommune (Sola kulturhus, Sola kulturskole, Sola bibliotek og Sola fritid), i samarbeid med Solabladet, FLYT og frivillige lag- og organisasjoner. Sammen skal vi fronte alle aktiviteter som skjer for barn og unge i en viss periode om sommeren, og være en paraply for allerede veletablerte arrangement som Dragefest, Soladagen og flydagen. Det er mye kjekt som skjer i Sola kommune og vi ønsker å vise dette frem for beste evne.

ONSDAG 30. MAI

BARNAS DAG kl. 16.30 – 19.00
Tananger ungdomsskole
Bli med på barnas dag! Det blir hoppeslott og ansiktsmaling, friidrettsaktiviteter som sykling, bowling og spydkast og
stafett mellom elever på Haga og Storevarden skole. Fotballkamp mellom lærere på Haga og Storevarden skole.

FREDAG 1. JUNI

SKUMPARTY PÅ TANANGER kl. 19.00 – 22.00
Tananger ungdomsskole
Kom og bli med på en kjempefest! Masse skum, DJ og høy musikk! For ungdommer fra 12 til 16 år! (7- 10 klasse)

Billetter får du kjøpt her:
Feelgood Ungdomshus Sola: man/tirs/tors 14.00 – 18.00
Feelgood Tananger: tirsdager 10.00 – 17.00 (Fritidslokalet)
Feelgood Dysjaland: ons 16.00 – 20.00
Salg av Pizza fra Pizzabakeren Tananger og snacks fra
kiosken til Tananger Menighet. Arrangementet er Rusfritt

OPPSTART SOMMERLES 2018
Sola bibliotek
Det er igjen klart for Sommerles – sommerens kuleste digitale lesekampanje for 1. – 7. klasse fra 1. juni – 31. august.
Les bøker, få premier på biblioteket, prøv det nye spillet og les sommerlesfortellingen av Mari Moen Holsve.
Meld deg på og delta på Sommerles.no.

LØRDAG 2. JUNI

SUPERLØRDAG kl. 09.00 – 15.00
Indre havn – Tananger
Gratis frokost levert av REMA og KIWI, aktiviteter, salg av mat og drikke, lokale musikkorps opptrer og selvfølgelig ”Ta sjansen”.

ROM FOR DANS kl. 14.00 – 15.00
Sola kulturhus
Danseelevene fra Sola kulturskole holder sin årlige danseforestilling. Billetter får du kjøpt på solakulturhus.no.

TIRSDAG 5. JUNI

ÅPEN HALL kl. 17.30 – 19.30
Åsenhallen (hall B)
Bli med Sola baseballklubb og lær å kaste og slå ball! Hallen er også åpen for egenaktivitet for alle som vil komme.

LØRDAG 9. JUNI

INTERNASJONAL DAG kl. 14.00 – 17.00
FeelGood ungdomsshus
FeelGood, Connect Nations og Redd Barna inviterer til internasjonal familiedag på FeelGood ungdomshus.
Det vil være sang, dans og musikk, samt salg av mat fra ulike kulturer i kafèen til FeelGood ungdomshus.

FLYDAGEN kl. 10.00 – 16.00
Sola flystasjon
Det blir mye gøy og mange aktiviteter både i luften og på bakken under årets flydag. I tillegg til flyoppvisning er det mulighet å kjøpe flyturer i skole- og veteran-fly. På bakken blir det utstilling av militære og sivile kjøretøy og fly. Kiosk og salg av effekter og utstyr hører selvfølgelig også med. Ta med hele familien og opplev flyfest på Sola!!
Billettsalg ved inngang og på linticket.no

DRAGEVERKSTED kl. 11.00 – 15.00
Sola kulturhus
Bygg din egen drage. Flere modeller å velge mellom. Ingen påmelding nødvendig. Dragesett fra kr. 50,-.

SØNDAG 10. JUNI

DRAGEFEST kl. 12.00 – 16.00
Hellestø strand
Internasjonale drageflygere. Diplom til alle barn. Salg av drager, mat og drikke. Gratis å delta.

MANDAG 11. JUNI

SOMMERKONSERT kl. 18.00 – 19.00
Sola kulturhus
Skolekorpset Sola inviterer til sommerkonsert! Vi får høre musikk fra alle korpsets musikanter og stjerner og medaljer blir tildelt. Billetter får du kjøpt på solakulturhus.no.

LØRDAG 16. JUNI

SOLALØRDAG kl. 12.00 – 15.00
Solakrossen
Prøv deg som kunstner sammen med gjengen fra Pippis kunstskole. Bli med og lag flotte tegninger med pastellkritt utenfor Rasmussen Elektro. Følg med i Solabladet for å lese mer om aktiviteter i butikkene og gode tilbud denne dagen.

FAMILIEDAG PÅ KULTURHUSET kl. 12.00 – 15.00
Sola kulturhus
Sola fritid ønsker velkommen til familiedag på kulturhuset!Denne dagen blir det mye aktiviteter for store og små. Kulturskolen, UKM-deltagere og Kanonklovnene holder konsert, det blir rebusløp,zumba, hest og kjerre og mye mer moro. I tillegg kommer Elias båten!.

COME TOGETHER kl. 16.00 – 17.00
Sola kulturhus
Velkommen til sommeravslutning med Sola kulturskole. ”Come together” er en spennende og fargerik forestilling med både musikk, dans og drama. Billetter får du kjøpt på solakulturhus.no.

SØNDAG 17. JUNI

QUALITY AIRPORT HOTEL STAVANGER 30 ÅR kl. 12.00 – 17.00
Quality Airport Hotel Stavanger
Quality Airport Hotel Stavanger feirer 30 år! Bli med på bursdagsfesten! Aktiviteter for barn: Hoppeslott, ansiktsmaling og andre aktiviteter. Søndagsbuffet 30% rabatt.

FAMILIEDAG kl. 12.00 – 15.00
Sola Strand Hotel
Sola Strand Hotel inviterer til en dag fylt med morsomme aktiviteter for barna, grilling og underholdning ute på Solastranden.
Sola Baseball stiller med et oppblåsbart batting cage og nett. Stavanger Kammermusikkfestival serverer en pop up konsert i Ellens Utsikt kl 14.00 og barna kan prøve seg på hesteryggen når Hesteeventyr kommer med to flotte hester..

ONSDAG 20. JUNI

SOMMERKONSERTER kl. 11.30 – 12.00
Sola kulturhus
Sola kulturskole er første konsert ut under årets Sommerkonserter. Elever og lærere holder konsert i foajeen.

Arrangør: Sola kommune – kultur, Solabladet, FLYT og frivillige lag/organisasjoner.