Moderne Kalligrafi

fredag 18. okt kl. 17.00 - Utstillingssal
lørdag 19. okt kl. 12.00 - Utstillingssal
søndag 20. okt kl. 13.00 - Utstillingssal

Velkommen til en nydelig kalligrafi utstilling med Farzad Basardeh!

Farzad Basardeh ble født i 1973 i Tuyserkan i Iran. I en alder av 13 år begynte han å interessere seg for persisk kalligrafi og kom i lære hos Aziz Golkarzadeh.

Persisk kalligrafi er kjent for å være en av de mest ærverdige kunstformene i den iranske historien. Farzad fortsatte med å studere kalligrafi ved «Society of Iranian Calligraphy» (SIC), hvor han studerte under Master Mohammad Reze Khodaweisi, og oppnådde grader for “utmerket” og “enestående” i 1988 og 1991. I 1999 måtte Farzad flykte til Norge, da hans trosretning Bahai var ulovlig i hjemlandet Iran. I Norge begynte han å studere petroleumsteknologi på Universitet i Stavanger, og mottok sin bachelor og master i henholdsvis 2010 og 2012.

Farzad har vært aktiv innen kalligrafi i de siste tre tiårene. Som mesterkalligraf kan han kalligrafere på persisk, arabisk og latin. For tiden arbeider han med moderne persisk, arabisk og latinsk kalligrafi. Hans arbeide har vært gjenstand for flere soloutstillinger rundt om i Norge og nå skal han stille ut på Sola kulturhus.

I forbindelse med utstillingen vil det være mulig å delta på en workshop lørdag kl. 13 og søndag kl. 14.

Arrangementer er gratis.

Arrangør: Farzad Bassardeh, i samarbeid med Sola kulturhus