Oda Malmin – Årets «Hele Rogaland leser» – forfatter

tirsdag 2. nov kl. 19.00 - Intimscenen

Oda Malmin, fra Stavanger og bosatt i Oslo, kommer for å fortelle om både «Steinauge», årets bok i Hele Rogaland leser, og sin nyeste bok «Skinliv».

«Steinauge» deles ut gratis i biblioteket fra lørdag 18.september.

I den prisbelønte romanen «Steinauge» følger vi to søskenbarn, Randi og Ingeborg, som vokser opp på nabogårder på Jæren. Handlingen begynner på 1940-tallet og går fram til i dag. Gårdslivet skildres levende og overbevisende, det samme gjør et tap som begge opplever i barndommen, og som påvirker forholdet deres livet ut. Malmin tegner et nært og varmt portrett av de to kvinnene, men også av det jærske kulturlandskapet. Tittelen «Steinauge» viser til blikket til en erfaren steingjerdebygger, som fort kan se hvor en stein passer inn i et gjerde.

– Boken er skrevet med en stor kjærlighet til Rogaland. Særlig den jærske naturen, både steingjerder, hav, himmel og vind har vært en viktig ramme, og det er viktige elementer i livet til de to hovedkarakterene. Jeg gleder meg til at enda flere rogalandinger skal få lese om Ingeborg og Randi, sier Malmin.

Hele Rogaland leser har siden oppstarten i 2008 delt ut over 400 000 bøker til innbyggerne i fylket. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Rogaland fylkeskommune har prosjektansvaret og dekker bokinnkjøpet. LO Rogaland støtter årets prosjekt økonomisk og har en vært en viktig samarbeidspartner helt siden prosjektets oppstart.

– Malmin løfter frem kvinner fra en tid og et samfunnslag mange lar være å tenke på. I vår egen tid – med stadig større brytninger mellom by og land – skaper hun levende og troverdige romanfigurer fra gårdslivet på Jæren. Ved å lese «Steinauge» kan vi rogalendinger lære mer om hverandre, sier Eirin Kristin Sund, regionleder i LO Rogaland.