Operaperler

fredag 14. mai kl. 18.00 - Sola ruinkyrkje KR 200 - 250 INK. AVGIFT

KvinneList og KvinneLiv
I de vakre klassiske perlene fra Operaens Verden der det er duket for hjerte, smerte, kvinnelist og kvinneliv med utvalgte høydepunkt i romantikkens tegn.
Tekstene er oversatt og fortelles levende under konserten slik at publikum ikke går glipp av alle de romantiske eskapader som forekommer i de tyske og italienske ariene.
Det fremføres kjente og kjære opera arier av Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Antonin Dvoràk foruten norske romanser av komponistvennene Edvard Grieg og Agate Backer Grøndahl.

Marit Kristine Risnes, sopran
Goedele Taveirne, flygel

Biografi:
Marit Kristine Risnes har sangstudier fra Agder Musikkonservatorium, Mozarteum i Salzburg Østerrike og Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin i Tyskland der hun tok Diplomstudiemed Mastergrad som Solist for Konsert og Opera. Videre fulgte opptak i det tyske agenturet ZBF med påfølgende sangkarriere i Tyskland ved operahusene Oldenburgisches Staatstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, Neuköllner Oper Berlin, Komische Oper Berlin samt innspillinger og konserter med Mitteldeutscher Rundfunk bl.a i Berliner Philharmonie. I Norge kan hun vise til virke som distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter, kammerkonserter og er å høre som solist i NRK2’s «Salmeboka minutt for minutt».

Goedele Taveirne
(°1989) er en belgisk pianist med utdannelse fra konservatoriet i Brussel og Stavanger. Goedele er aktiv kammermusiker og akkompagnatør/repetitør med et stort og variert repertoar. Hun har spilt konserter i Belgia, Nederland, Tyskland, England, Italia og Skandinavia. Goedele jobber blant annet som akkompagnatør og pianolærer på Stavanger kulturskole og Klepp kulturskole Hun er engasjert i prosjekter tilknyttet opera-miljøet i Stavanger og Jæren.

Varighet: ca 1 time

Arrangør: Marit Risnes, i samarbeid med Sola kulturhus

Vi ønsker at publikum skal føle seg trygge på våre arrangementer. Les mer om våre smitteverntiltak her.