Randi Tytingvåg – Trøsteviser for redde netter

søndag 3. okt kl. 18.00 - Sola ruinkyrkje Utsolgt KR 255 - 325 INK. AVGIFT
søndag 3. okt kl. 20.00 - Sola ruinkyrkje Utsolgt KR 255 - 325 INK. AVGIFT

Trøsteviser for redde netter

Randi Tytingvåg Trio (Dag Vagle, Erlend E. Aasland) har skapt et unikt lydbilde inspirert av folk, jazz og visesjangeren. Tett samspill og delikate koringer har blitt trioens fremste varemerke. De opptrer på «gamlemåten»; alle tre rundt én mikrofon. Det er ingen behov for monitorer eller backline! De fremstår som et særegent lite kammerorkester med stor dynamisk spennvidde. Dette er nært og ekte.

Høsten 2021 kommer trioen ut med sitt første norskspråklige album som har fått tittelen «Trøsteviser for redde netter.» Randi har skrevet all musikken og tekstene har hun skrevet i samarbeid med poeten Helge Torvund.

Det siste året har vært utfordrende for oss alle. Vi er slitne og preget av unntakstilstand. Midt i koronatiden stod Randi i tillegg i sin største personlige krise. I juli 2020 ble det oppdaget en stor svulst som lå og trykket på hørsels-og balansenerven. Den var godartet, men operasjonen hun måtte gjennom innebar risiko for tap av hørsel, lammelser i ansiktet og dårlig balanse. Det så mørkt ut for artistkarrieren. Men det har gått så bra det kunne, og hun er nå på vei tilbake for fullt. Sammen med Helge Torvund har hun skrevet trøsteviser gjennom hele dette året. Hun kjenner det er en fin dobbelthet i dette: det blir både et uttrykk for det vi har gått gjennom kollektivt som samfunn og et uttrykk for hennes personlige historie. Nå håper hun dette vil skape rom for lytteren og treffe tidsånden. Trøst bærer i seg en sårbarhet, men også en kime av håp om at det ligger noe bedre foran oss.

Den første singelen fra albumet kom i mai og har fått en strålende mottagelse. «Trøstevise» er en duett med Bjørn Eidsvåg. Hør den her på Youtube eller Spotify.

Line up:

Randi Tytingvåg – vokal

Dag Vagle – gitar, vokal, kor

Erlend E. Aasland – tenorgitar, banjo, mandola, kor

Varighet: ca 1 time

Arrangør: Sola kulturhus

Vi ønsker at publikum skal føle seg trygge på våre arrangementer. Les mer om våre smitteverntiltak her.