Smitteverntiltak

Nye lokale retningslinjer f.o.m 4. januar t.o.m 18. januar

Det er lagt ned forbud mot arrangementer med flere enn 20 deltakere frem til 18. januar. Dette gjør at kulturhusets arrangementer frem til 21. januar avlyses eller utsettes. Publikum som har kjøpt billetter til konserter og forestillinger i denne perioden blir kontaktet. Følg med på våre hjemmesider for oppdatert informasjon.

 Om smittevern og ditt besøk på Sola kulturhus

Smittevernregler står høyt i fokus på våre arrangementer, så hos oss kan du føle deg trygg.

Billettsalg 

Vi anbefaler alle å skaffe billetter digitalt på solakulturhus.no. For å kunne etterkomme myndighetenes krav til smitteoppsporing, vil du bli spurt om å oppgi kontaktinformasjon, og du samtykker til at du kan kontaktes i forbindelse med eventuell smittesporing. Kjøper du billetter på vegne av andre, samtykker du til å formidle informasjon mellom arrangør og de andre som benytter billettene ved evt. smitteoppsporing.

Alle arrangementer som blir endret på, vil dere som har kjøpt billett på nett bli kontaktet per mail.

Har du ikke mulighet til å kjøpe billetter via hjemmesiden vår, er du selvfølgelig velkommen til å besøke oss tirsdag og torsdag mellom kl 10.00 og 14.00, hvor du kan kjøpe billetter i resepsjonen. Det vil dessverre ikke være mulig å kjøpe billetter på biblioteket denne høsten. 

Billettluken er åpen 1 time før forestilling. 

Hvem kan sitte sammen?

Du kan sitte sammen med familie eller andre du pleier å ha nærkontakt med. Det er din egen vurdering hvem du kan sitte sammen med. Dere må kjøpe billetter samlet for å sitte i én kohort. I henhold til kommuneoverlegen og FHI sine smittevernregler kjører vi forestillinger i hovedsalen med publikum på hver rad, men med et ledig sete mellom kohorter. Dersom du ønsker mer enn 1 meter avstand til de rundt deg, vennligst ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne nye billetter. 

Hva gjør jeg hvis jeg føler meg syk?

Har du vært i kontakt med smittede, er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom, er det viktig at du holder deg hjemme. Ta kontakt med på post@solakulturhus.no eller tlf. 51 65 34 80 så raskt du kan for å endre dine billetter. Vi hjelper deg så godt vi kan. Det viktigste er at du ikke kommer på en forestilling syk eller med symptomer på sykdom. Du må ta kontakt før forestillingen/arrangementet for å få endret billetten. Vennligst ikke gi eller selge billettene videre, da det gjør eventuell smittesporingen vanskelig i etterkant.  

Hva skjer før mitt besøk?

Før arrangementer vil du motta informasjon om smittevernrutiner og regler, på e-post og sms slik at du er godt forberedt før ditt besøk hos oss. 

Gjeldende smittevern tillater maks 200 publikummere i hovedsalen. For å opprettholde smittevern er det dessverre langt mindre kapasitet i de mindre salene og i Sola ruinkyrkje. 

Det viktigste er at du ikke kommer på en forestilling syk eller med symptomer på sykdom. Vennligst ikke gi eller selge billettene videre, da det gjør eventuell smittesporingen vanskelig i etterkant.  

Før forestilling

Vi anbefaler at du kommer så nærme showstart som mulig for å unngå store samlinger i foajeen. Kan du unngå å henge fra deg i garderoben, er det å anbefale. Dørene til salen åpnes ca 20 min før start. Kommer du for sent kan vi ikke garantere at vi kan slippe deg inn i salen. Når du kommer vil vi gjerne oppfordre deg til å gå inn i salen og finne plassen din. 

Håndvask og hygiene

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine når du ankommer huset og før du går inn i salen.  Det er plassert spritdispensere ved begge inngangene og ved inngangen til arrangementslokalet. Husk at god håndhygiene er viktig under hele ditt opphold på huset.  

Både saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Vertene våre sjekker billetten og slipper deg inn i salen. Har du billettene på mobilen, vennligst ha dette klart slik at vi unngår kø. Vertene passer på at det ikke oppstår kødannelse inne i salen. Du kan derfor bli bedt om å vente litt til du kan gå inn i salen. Vi ber deg være oppmerksom på å holde 1 meters avstand til andre publikummer både på vei inn og ut av salene. 

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen? 

Du har naturligvis lov til å benytte toalettene både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god avstand til andre publikummere. Vi sørger for grundig og jevnlig vask av alle toalettene, i henhold til alle smittevernregler.

Dersom du har flere spørsmål kan du kontakte oss på post@solakulturhus.no