Kjøp billett

Grieg og Chopin – to musikalske brødre

Den polske stjernepianisten Greg Niemczuk har gjestet Sola kulturhus flere ganger tidligere – hver gang med stor suksess. Og hver gang har publikum ønsket ham velkommen tilbake. Og nå er han her igjen – denne gangen med Grieg og Chopin. 

I det nye programmet vil Greg Niemczuk sammenligne to store komponistene og vise at de musikalsk var nesten som brødre. I første del får publikum anledning til å sammenligne Grieg og Chopins to «Sommerfugl»-nokturner og ikke minst danser inspirert av folkemusikk – blant dem Griegs populære norske folkedanser fra op. 17 og 35 samt de vakreste masurkaene av Chopin.  

I andre del får vi høre to de musikalske storverkene: «Sørgemarsj-sonaten» av Chopin og den fantastiske klaversonate op. 7 av Grieg. Det blir en vakker kveld full av polsk og norsk musikk uttrykt i Griegs og Chopins musikalske brorskap». 

Etter å ha vunnet den nasjonale Chopin-konkurransen i 2010 blir Greg Niemczuk vurdert som en av Polens fremste Chopin-spesialister. Men etter sine mange år som turnerende konsertpianist i Norge har han også fått et nært forhold til Edvard Griegs musikk. 

Greg spiller over hele verden – i særdeleshet i Sør-Amerika, Japan og Kina. Han har spilt jevnlig i Norge de siste 13 årene og gjennom det fått et stort og økende publikumsgrunnlag. Så Greg får stadig et større forfeste i Norge. Han er årlig på to store turnéer her i landet – fra nord til sør – og uoffisielt er han den mest turnérende pianisten i Norge. Så Greg Niemczuk betrakter nå Norge som sitt andre fedreland.

Varighet: 2 timer inkl. pause

Arrangør: Sola kulturhus