SOLA RUINKYRKJE

Sola ruinkyrkje ble bygget på 1100-tallet og var i bruk frem til 1842 da den begynte å forfalle. Etter dette stod kirken som en ruin frem til den ble kjøpt av kunstmaleren Johan Bennetter i 1871. Han bygde om kirken til bosted og atelier og den ble brukt til dette frem til 1907. Deretter stod kirken igjen som en ruin. Store deler av kirken ble revet under andre verdenskrig. I 1980-årene ble det påbegynt restaureringsarbeid, et samarbeid mellom Riksantikvaren og Sola kommune, og dagens ruinkyrkje ble fullført i 1995. Siden den gang har kirken vært hyppig besøkt, og det arrangeres både konserter og andre sammenkomster. Ruinkyrkjen er også en av regionens mest populære kirker å gifte seg i.

Kirken har kapasitet til 68 personer.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål om omvisning, guiding eller leie.

Ønsker dere å gifte dere i Sola ruinkyrkje?

Kirkelig vigsel

Dersom dere ønsker å gifte dere kirkelig i ruinkyrkja, les her for mer informasjon. Da leier du kirken via Sola meninghet og behøver dermed ikke å ta kontak med oss.

Borgerlig vigsel

Dersom dere ønsker å leie Sola ruinkyrkje til borgerlig vigsel, ta kontakt i henvendelsesskjemaet nederst på siden. Dere leier lokalet gjennom oss, men må ordne selv med vigsler.

Kommunene som stiller med vigsler til borgerlige vielser. Les her for mer informasjon om dette i Sola kommune.

Humanetisk forbund utfører også vigsler i Sola ruinkyrkje.

Skal du besøke ruinkyrkja?

Kirken er stengt utenom konserter eller andre arrangementer, men du kan se kirken utefra. Kirken ligger Bautavegen 10, 4050 Sola.

 

Naviger deg rundt i ruinkyrkja her:

Henvendelse

13 + 5 =