Informasjon om renovering og stenging av kulturhuset

Sola kulturhus vil dessverre være stengt fra fredag 16. juni. Målet er at vi kan åpne for normal aktivitet på hele huset fra mandag 28. august (biblioteket åpner 1. september). Dette skyldes nødvendig bygningsarbeid i kulturhusets foajé og på biblioteket. Vi håper alt går som planlagt, men en renoveringsprosess kan dessverre bli forsinket, og vi skal derfor løpende oppdatere her og i andre kanaler. 

Kulturskolens aktiviteter går som planlagt frem til sommerferien. 

Sola bibliotek har sommerles og bibliotek for barn på Vår Energi Arena Sola, og ekstra sommeråpent på Tananger bibliotek. Bøker kan leveres inn i innleveringskassen utenfor inngangen til Rådhuset. Les mer om biblioteket og hvordan bygningsarbeidet påvirker dem her. 

FeelGood Ungdomshus blir i mindre grad påvirket av bygningsarbeidet. Her blir siste åpningsdag på Sola mandag 19.juni. Siste dag på FeelGood Tananger og FeelGood Dysjaland før sommeren, blir onsdag 21.juni. Feelgood åpner igjen til skolestart. Sommertilbudet Actionpack har oppmøtested utenfor FeelGood Sola i uke 26 og 32. 

Vanlige sommeraktiviteter som blir påvirket:

Feriefilm: Det er dessverre ikke mulig å vise film på kulturhuset denne sommeren. 

Sommerkonserter: Årets første sommerkonsert med kulturskolens elever (onsdag 14. juni) blir avholdt på kulturhuset. Resten av sommerkonsertene blir avholdt i Sola kirke. Se eget program for sommerkonsertene her.

Kontakt og billetter under ombyggingen:

Du kan som alltid kjøpe billetter via nettsidene våre. Trenger du hjelp kan du kontakte oss på post@solakulturhus.no eller tlf. 51 65 34 80. Telefonen vil være stengt i uke 27, 28 og 29 på grunn av ferieavvikling.

Hva skal skje på biblioteket og kulturhuset?

Vi forstår at publikum lurer på hvorfor biblioteket og kulturhuset er stengt så lenge. Flisegulv i foajeen skal hakkes opp og erstattes, og det er et støvete arbeid som sperrer tilgangen til huset i lengre perioder. I tillegg til utskifting av fliser i foajeen skal det blant annet gjøres utskifting av taklys og endringer i ventilasjonssystemet. For å forhindre støvskader på bøker og teknisk utstyr i salene, må biblioteket og noen av de andre rommene være hermetisk lukket mens arbeidet pågår. Etter fliseleggingen vil det også være en periode der det ikke er mulig å transportere utstyr eller ha for mye aktivitet på de nylagte flisene. Biblioteket skal i tillegg renovere hyller, skifte taklys og gjøre noen tekniske tilrettelegginger i barneavdelingen. 

Mange av disse endringene kan ikke utføres samtidig, og arbeidet strekker seg derfor over hele sommerperioden. 

Vi gleder oss til at åpne et oppgradert kulturhus til høsten, og se dere alle igjen.