Kjøp billett

Klassisk konsert – Liszt og Chopin

tirsdag 22. okt kl. 19.00 - Lille Konsertsal KR 220 - 275 INK. AVGIFT

Konsertpianisten Greg Niemczuk spiller «Liszt og Chopin – en djevel og en engel» i Sola kulturhus. 

Den polske mesterpianisten Greg Niemczuk har gjestet Sola kulturhus mange ganger – alltid til stor begeistringer for publikum. I oktober i år kommer han tilbake til kulturhuset med en ny konsert. Denne gangen har han tatt for seg de to samtidige romantiske komponistene Liszt og Chopin – «en djevel» og «en engel»  

Privat var de to store, romantiske komponistene venner, men til tross for dette var de svært forskjellige personligheter. De to var rivaler – «engelen» Chopin og «djevelen» Liszt. Liszt misunte Chopins åndfullhet, hans fintfølelse og hans evne til å skape vakre melodier. Og Chopin på sin side misunte Liszts overmenneskelige teknikk.  

Kan djevelen dukke opp med engelen på samme konsert? Det får du svaret på under pianokonserten «Liszt og Chopin – en djevel og en engel» med Greg Niemczuk!

Greg Niemczuk er allment anerkjent som en av de mest fengslende og mest eksepsjonelle polske artistene i sin generasjon. Han skiller seg ut i elitegruppen av pianister som har hele Chopins pianomusikk på sitt repertoar.  

Greg Niemczuk ble født i 1985 og viderefører den rike arven etter den legendariske polske pianisten Artur Rubinstein. I løpet av sin strålende 15-årige karriere har Greg Niemczuk trollbundet publikum på alle seks kontinent med over 400 konserter i 36 forskjellige land.  

Niemczuks enorme repertoar omfatter over 250 solostykker og 30 pianokonserter. Dette viser hans allsidighet på tvers av ulike musikalske epoker – fra barokken til vår samtid. Hans sanne lidenskap ligger imidlertid i den romantiske perioden – spesielt i verkene til den ikoniske komponisten Frederic Chopin. Men i alt han fremfører musikalsk viser han en dyp respekt for komponistenes ønsker og intensjoner.  

Det er 18-års aldersgrense, og personer under 18 år må være i følge med verge. Les mer her.

Varighet: 2 timer inkl. pause