Kjøp billett

Sommernatt ved fjorden

søndag 9. jun kl. 19.30 - Sola ruinkyrkje KR 220 - 270 INK. AVGIFT

Sommerkonsert med klassiske perler og Franz Schuberts «Der Hirt auf dem Felsen“ i Sola Ruinkirke, søndag 9. juni kl.19:30.

Kammerkonsert med sjeldent framført kammermusikk for sopran, klarinett og klaver; tyske lieder og jazzinspirert instrumental musikk.

På programmet står det kjente og sjeldent framførte verket «Der Hirt auf dem Felsen» D 965 av Franz Schubert, hans nest siste verk fra 1828. Verket var et storslått bestillingsverk fra den berømte operasangerinnen Anna Milder-Hauptmann zu Berlin, i form av en sang-scene sammensatt av tre dikt av Wilhelm Müller og Hermine von Chezy.

Videre presenteres «Six German Songs» av Louis Spohr, også orginalskrevet for sopran, klarinett og klavèr, foruten jazzinspirert klassisk instrumental musikk av George Gershwin.
Marit Kristine Risnes, sopran
Nino Felbab, klarinett
Anja Felbab, flygel

Marit Kristine Risnes har sangstudier fra Agder Musikkonservatorium, Mozarteum i Salzburg Østerrike og Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin i Tyskland der hun tok Diplomstudie med Mastergrad som «Solist for Konsert og Opera» ved Professor Renate Krahmer.
  
Videre fulgte opptak i det tyske agenturet ZBF med påfølgende sangkarriere i Tyskland ved operahus som Oldenburgisches Staatstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, Neuköllner Oper Berlin, Komische Oper Berlin samt innspillinger og konserter med Mitteldeutscher Rundfunk bl.a i Berliner Philharmonie.

I Norge kan hun vise til virke som distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter, kammerkonserter fra sør til nord, en rekke prosjekter i regi av Rogaland Fylkeskommune, Sandnes kommune, MUST-Museet i Stavanger og er å høre som solist i NRK2’s «Salmeboka minutt for minutt».
  
Anja Felbab har studert klaver ved Fakultet for musikk ved Universitetet i Beograd, og ved Universitetet i Stavanger hvor hun tok Master i utøvende musikk-pianist samt Postgraduate Diploma in Music Performance.

Hun har bakgrunn som freelance pianist, distriktsmusiker og er pianist i «Duo Memento». Hun er aktiv som solist, har opptrådt på festivaler og er prisvinner av flere nasjonale og internasjonale konkurranser.

Duo Memento er en piano-klarinett duo som består av serbiske ekteparet Nino og Anja Felbab. De etablerte duo Memento i 2011 mens de fortsatt var mastergrad studenter innen musikk ved Universitetet i Stavanger og har spilt en rekke konserter rundt Norge og i utland siden. De spiller alt fra klassisk musikk og musikk inspirert av jazz og folketoner samt ulike opera arrangementer. De er opptatt av å tilnærme klassisk musikk til unge gjennom ulike barn og ungdom prosjekter og konserter. De er begge aktive som solister og er prisvinnere av flere nasjonale og internasjonale konkurranser og har opptrådt på festivaler hver i sin disiplin.

Varighet: 1 time.

Arrangør: Marit Risnes Sopran