SOLA RUINKYRKJE

Sola ruinkyrkje ble bygget på 1100-tallet og var i bruk frem til 1842 da den begynte å forfalle. Etter dette stod kirken som en ruin frem til den ble kjøpt av kunstmaleren Johan Bennetter i 1871. Han bygde om kirken til bosted og atelier og den ble brukt til dette frem til 1907. Deretter stod kirken igjen som en ruin. Store deler av kirken ble revet under andre verdenskrig. I 1980-årene ble det påbegynt restaureringsarbeid, et samarbeid mellom Riksantikvaren og Sola kommune, og dagens ruinkyrkje ble fullført i 1995. Siden den gang har kirken vært hyppig besøkt, og det arrangeres både konserter og andre sammenkomster. Ruinkyrkjen er også en av regionens mest populære kirker å gifte seg i.

Kirken har kapasitet til 68 personer.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål om omvisning, guiding eller leie.

Ønsker dere å gifte dere i Sola ruinkyrkje?

Kirkelig vigsel

Dersom dere ønsker å gifte dere kirkelig i ruinkyrkjen, les her for mer informasjon. Da leier du kirken via Sola meninghet og behøver dermed ikke å ta kontak med oss.

Borgerlig vigsel

Dersom dere ønsker å leie Sola ruinkyrkje til borgerlig vigsel, ta kontakt i henvendelsesskjemaet nederst på siden. Dere leier lokalet gjennom oss, men må ordne selv med vigsler.

Kommunene som stiller med vigsler til borgerlige vielser. Les her for mer informasjon om dette i Sola kommune.

Humanetisk forbund utfører også vigsler i Sola ruinkyrkje.

Skal du besøke ruinkyrkjen?

Opplev ruinkyrkjen ved hjelp av din mobiltelefon. Lytt til Knut Husebø – som forteller om hendelser i fortiden og opplevelsesmuligheter i nåtiden. Informasjonen varer i 3 minutter og tilbys på norsk, engelsk og tysk. Du betaler bare vanlig samtalepris. Informasjon om OnSpotStory finnes utenfor ruinkirken. Du kan også lese mer her!

OnSpotStory kode: 001106

Henvendelse

9 + 6 =